Servereasy

Obțineți 20% REDUCERE la Gazduire Web & Servere VPS atunci când cumpărați anual orice pachet de găzduire.

Termeni și condiții

Orice comanda pe site-ul nostru implica acceptarea termenilor si conditiilor ce vor fi detaliate mai jos.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date Servereasy SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la office@servereasy.ro . De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Conform legislatie din Romania minorii nu pot incheia contracte comerciale si nici datele lor personale nu sunt prelucrate fara acordul parintilor.

Contractare

În cazul în care doriţi să achiziíonați serviciile de găzduire oferite de Servereasy (Servereasy SRL), trebuie să acceptaţi în prealabil termenii şi condiţiile specifice de furnizare a acestora. Modalitatea de acceptare va fi realizată online, prin consimţământul acordat de Client în privinţa aplicării acestor clauze.

În cazul în care nu acceptați termenii și condițiile, nu utilizați site-ul www.servereasy.ro (sau un subdomeniu al servereasy.ro) și serviciile oferite prin intermediul său.

Termini

Politica de utilizare acceptabilă: politica de utilizare acceptabilă (care poate fi modificată periodic) este publicată pe site-ul nostru www.servereasy.ro;

Prestator: Societatea Servereasy SRL, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului din Bacau sub Nr. J04/717/2021, cu sediul în com Cucuieti, Str. Centru nr. 18, cod de înregistrare fiscală RO 44092740, cont Nr. RO38BTRLRONCRT0598258501 deschis la Banca Transilvania.

Client: Persoana fizică/juridică ce efectuează o Comandă;

Servicii: Orice servicii oferite de Servereasy (Servereasy SRL), menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de Servereasy.

Comandă: Acordul dintre Servereasy (Servereasy SRL) și Client prin care Servereasy se obligă să livreze serviciile, iar Clientul să achite contravaloarea acestora.

Contract: O Comandă confirmată de către Prestator. Prin procesarea unei comenzi pe site-ul www.servereasy.ro, Clientul este de acord cu Termenii și Condițiile website-ului. Acceptarea comenzii de către Servereasy (Servereasy SRL) se consideră finalizată în momentul confirmării prin e-mail. Orice comandă neconfirmată de către Servereasy (Servereasy SRL) nu va avea valoarea unui Contract.

Efectuarea comenzii

Dupa selectarea serviciilor dorite și adăugarea acestora în coșul de cumpărături, Clientul va proceda la plata acestora conform metodelor de plată detaliate în secțiunea Modalități de plată.

Clientul se obligă să introducă în formular date complete, corecte și conforme cu realitatea. Înregistrarea domeniilor se realizează în concordanță cu legislația în vigoare. Servereasy SRL nu poate fi trasă la răspundere pentru orice pagube cauzate de furnizarea de către Client a unor informații incorecte sau incomplete.

Clientul este de acord să achite contravaloarea serviciilor noastre în avans, pentru perioada de timp în care acestea sunt furnizate: lunar, la 3(trei) luni, 6(șase) luni, anual, la 2(doi) ani.

Serviciile oferite:

 • Acces la Internet
 • Servicii de închiriere servere dedicate
 • Servere VPS (Virtual Private Server)
 • Servicii de colocare servere
 • Înregistrare domenii Internet
 • Servicii de găzduire web
 • Reseller găzduire web
 • Certificate SSL (Secure Sockets Layer)
 • Cloud backup
 • Servicii de administrare servere
 • Servicii de consultanță și suport IT

Detaliile privind caracteristicile fiecarui serviciu ori produs se pot găsi pe site la categoria respectivă.

Tarife

Tarifele afișate pe www.servereasy.ro și zona de client https://billing.servereasy.ro sunt exprimate în EURO și nu conțin TVA. Plata se face în RON la cursul oficial comunicat de Banca Națională a României valabil în ziua efectuarii plății.

La tariful afișat pentru fiecare serviciu ori produs se poate adăuga și comisionul perceput de procesatorul de plăți:

 • PayPal: 2.90% + 0.30 EURO
 • MobilPay Card: 2.70% + 0.10 EURO
 • Ordin de plată: În funcție de bancă

Servereasy SRL are dreptul de a modifica tarifele afișate pe www.servereasy.ro și https://billing.servereasy.ro, dar și dreptul de a modifica caracteristicile pachetelor oferite

Până la realizarea unei comenzi, Servereasy SRL își rezervă dreptul de a modifica prețurile pentru serviciile oferite prin intermediul site-ului, în orice moment, iar Servereasy SRL nu oferă garanții de preț sau rambursări în situația unei reduceri a prețului sau a unei oferte promoționale ulterior achiziției.

Modalități plată

Plata online folosind cardul

Plata va putea fi efectuată online cu cardul prin platforma Netopia MobilPay, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2).

Pentru finalizarea corectă a tranzacției, trebuie să furnizați codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fața cardului, fără spații), data de expirare, numele deținătorului și ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripționate pe banda cu semnatura dumeaneavoastră (în funcție de card, unele informații pot lipsi).

Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul platformei Netopia MobilPay. www.servereasy.ro și/sau billing.servereasy.ro nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

Plata online prin PayPal

Plata va putea fi efectuată online și prin PayPal, prin utilizarea contului dumneavoastră deschis la PayPal.

Plata prin transfer bancar (ordin de plată)

Plata prin ordin de plată se face doar în baza facturii proforme emise de Servereasy, transmise prin e-mail către Client.

Procesarea comenzii și livrarea serviciilor se va efectua după confirmarea plății, în contul de mai jos, a facturii proformei emise.

Beneficiar Servereasy S.R.L.

Cod unic de înregistrare RO44092740

IBAN: RO38BTRLRONCRT0598258501

Cont deschis la Banca Transilvania

Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.

Termene de plată, suspendare, taxe adiționale, ștergerea serviciilor și a domeniilor

Contravaloarea facturii se achită la începutul fiecărei perioade de plată, în termen de 7 zile calendaristice de la data emiterii facturii proforme.

Activarea serviciilor sau a domeniilor web (Internet) este realizată în aproximativ 15 minute de la confirmarea plăţii.

Depăşirea cu 2(două) zile a datei scadente pentru plată duce la suspendarea serviciului.

Depăşirea cu 10(zece) zile a datei scadente pentru plată duce la aplicarea serviciului de menținere a datelor pe serverele Servereasy SRL. Costul pentru serviciul de menținere a datelor pe server este calculat procentual cu 10% din valoarea serviciului primar (găzduire, servere, colocare. etc) însă nu mai puţin de 5 EURO +TVA.

Depăşirea cu 30(trezeci) de zile a datei scadente duce la ştergerea ireversibilă a serviciului.

Domenii

Servereasy SRL va trimite următoarele notificări de înștiințare a expirării unui domeniu:

 • Prima notificare se va trimite înainte de data expirării domeniului cu 30 de zile<
 • A doua notificare se va trimite înainte de data expirării domeniului cu 20 de zile
 • A treia notificare se va trimite înainte de data expirării domeniului cu 15 zile
 • A patra notificare se va trimite înainte de data expirării domeniului cu 7 zile – Înainte cu 7(șapte zile) Servereasy SRL trimite automat factura pentru reînoire domeniu
 • A cincea notificare se va trimite înainte de data expirării domeniului cu 2 zile

Clientul poate oricând să acceseze zona de client (https://billing.servereasy.ro) și să-și genereze factura de reînoire domeniu sau să notifice Servereasy SRL printr-un tichet de suport precum dorește factura de reînoire domeniu.

Cu 7(șapte zile) înainte de data expirării domeniului Servereasy SRL trimite automat factura pentru reînoire domeniu.

Depăşirea cu 30(trezeci) de zile a primei notificări de reînoire domeniu sau cu 7(șapte) zile a datei scadente a facturii duce la expirarea domeniului (domeniul intră în perioada de grație pentru 30(treizeci) de zile) şi aplicarea taxei de carantină/grație în valoare de 50 EURO +TVA.

Depăşirea cu 60(șaizeci) până la 90(nouă zeci) de zile (depinde de registru) a datei expirării domeniului duce la Perioada de Răscumpărare (Redemption Period) şi aplicarea taxei de răscumpărare în valoare de 50(cincizeci) de EURO până la 350(trei sute cincizeci) de EURO în funție de Registru.

Depăşirea cu 90(nouă zeci) de zile duce la ştergerea ireversibilă a domeniului web (Internet) sau se vor aplica regulile fiecărui Registru de domenii web (Internet).

Drepturi de retragere

Fiecare dintre serviciile de găzduire web, reseller, certificate SSL și servere VPS beneficiază de o garanție de 14 zile de rambursare integrală a sumei achitate. Dacă Clientul nu este mulțumit de serviciile noastre în primele 14 zile, prețul plătit va fi rambursat în totalitate în momentul în care o cerere va fi formulată către departamentul de plăti. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând din ziua plătii prețului.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declarație neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poștă, e-mail sau folosind formularul pus la dispoziție în zona de client https://billing.servereasy.ro; În acest scop, puteți folosi butonul de anulare serviciu din zona de client.

Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteți comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Rezilierea

La cererea clientului, un contract de servicii încheiat cu Servereasy SRL poate fi reziliat cu o notificare prealabilă de 30(treizeci) de zile. Cererile de reziliere nu vor fi acceptate atât timp cât contul prezintă restanțe la plată. Cererile de reziliere vor fi comunicate în scris prin scrisoare trimisă prin poștă, e-mail sau folosind formularul de anulare pus la dispoziție în zona de client https://billing.servereasy.ro.

În cazul în care clientul solicită denunțarea contractului (cu excepția dreptului de retragere) fără a exista o culpa a Prestatorului, Servereasy SRL, nu se va restitui prețul calculat și achitat în avans de către Client pentru serviciile achitate în avans, diferența fiind păstrată de către Servereasy SRL cu titlu de daune interese în considerarea faptului că Clientul a beneficiat de instalări gratuite ale serviciului și/sau reducere la efectuarea plătii în avans.

Servereasy SRL sau Clientul pot rezilia acordul (fără a-și prejudicia celelalte drepturi) în cazul în care una dintre părțile implicate încalcă în mod semnificativ acordul (incluzând, dar fără a se limita la o încalcare a Politicii de utilizare acceptabilă de către client).

Garantia Uptime

Serviciile de Găzduire oferite de catre compania noastra garanteaza un uptime mediu de 99,0% . În cazul unui uptime mai mic decât cel garantat, Furnizorul se obligă, la cererea Beneficiarului, să crediteze contul acestuia, procentual din valoarea abonamentului lunar, astfel: 10% pentru uptime între 99.8% și 99%, 25% pentru uptime între 99% și 98%, 50% pentru uptime între 98% și 95%, 75% pentru uptime între 95% și 90% și 100% pentru uptime sub 90%.

Sunt exceptii urmatoarele:

Situatii de forta majora in care noi nu putem avea nici o influenta cum ar fi: razboaie, calamitati naturale, indisponibilitatea / intreruperea comunicatiilor, foc, virusi, hackeri, nefunctionarea corecta a unui software oferit de alta sursa ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), atacuri DDOS, cutremure, embargouri, actiuni ale autoritatilor legale. Lucrari de intretinere anuntate sau in situatii critice, upgrade-uri ale serverelor.

Backup – copii de rezervă

Toate pachetele de Găzduire shared beneficiaza de solutii de backup cu salvari periodice (odata la 24 / 48 ore) pe un storage extern din centrul de date.

Totusi nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor de accea recomandam clientilor sa realizeze backup-uri periodice si sa le descarce de pe server intr-un mediu extern securizat. Datele de pe serverele noastre de backup sunt stocate prin rotatie timp de 7-10 zile. Serverele VPS si serverele DEDICATE pot beneficia de solutia de backup. Pentru a beneficia de o solutie suplimentara de backup clientul are obligatia sa contacteze echipa Servereasy in vederea activarii serviciului de backup suplimentar. Aceasta solutie de backup + altele se pot comanda impreuna cu serverul.

TOTI CLIENTII Servereasy SUNT DE ACORD SA SALVEZE PERIODIC PE UN MEDIU DE STOCARE EXTERN O ARHIVA DE BACKUP. Arhiva se poate genera cu doar doua click-uri din cPanel sectiunea Backup, in cazul pachetelor de Găzduire web si prin modalitati specifice pentru alte tipuri de servicii. Furnizorul nu este responsabil in nici un mod pentru pierderea informatiilor gazduite pe servere ca urmare a actiunilor utilizatorilor, a atacurilor de tip hacking, sau datorita erorilor existente in aplicatiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul si nu este pus la dispozitie de catre furnizor, fiind dezvoltat si oferit de catre cPanel.net.

In cazul in care se depasesc 30 de zile de neplata si contul este sters de pe server, clientul poate cere repunerea siteului dintr-un backup mai vechi. In cazul in care acest lucru va fi posibil, operatiunea se va taxa cu suma de 25 euro + TVA, doar daca s-a finalizat cu succes recuperarea siteului.

Utilizarea serviciilor

Serviciile oferite de Servereasy vor fi utilizate numai în scopuri licite și morale, orice activități ce pot fi considerate ilegale sunt strict interzise. Clientul va respecta Politica de Utilizare Acceptabilă și se va asigura că orice altă entitate care utilizează serviciile va respecta și Politica de Utilizare Acceptabilă.

Conform prevederilor legale este interzisă efectuarea de comunicări comerciale prin postă electronică, cu excepţia cazului în care destinatarul şi-a exprimat în prealabil consimţământul expres pentru a primi asemenea comunicări.

Transmiterea de mesaje către un număr mare de adrese e-mail (transmiterea de mesaje e-mail în masă) poate fi realizată utilizând serverele noastre sau prin alte servere pentru promovarea oricărui site găzduit pe serverele noastre, doar în conformitate cu legislația în vigoare. Orice sesizare primită în acest sens, va fi trimisă imediat Clientului cu scopul de a soluționa problema între cele două părti implicate ( Client și persoana care a transmis sesizarea ), însă Servereasy SRL poate recurge direct la suspendarea sau ștergerea serviciului furnizat în funcție de amploarea și gravitatea sesizării.

Toate serviciile furnizate de Servereasy SRL sunt folosite și administrate de către Client, iar folosirea acestor servicii este în totalitate responsabilitatea Clientului, Servereasy SRL neavând acces sau având acces limitat la informațiile sau activitățile care se desfășoară și nefiind răspunzătoare nerespectarea prevederilor legale aplicabile ori de încălcarea drepturilor de marcă ori de autor a titularilor acestora. Servereasy SRL se conformează prevederilor legale și va da curs oricărei sesizări venite de la persoane prejudiaciate ori instituții/autorități sau organizații, sesizări care crează cel puțin o aparență rezonabilă de legalitate.

Utilizări interzise

Serverele Servereasy pot fi folosite doar în scopuri legale. Transmiterea, stocarea ori distribuirea oricăror informaţii, date sau materiale care încalcă dispoziţiile legale în vigoare sau care, în mod direct pot facilita încălcarea oricărei prevederi legale, este interzisă. Clientul se obligă să nu folosească serviciile furnizate sub nici o formă şi în nici o circumstanţă pentru comunicarea de, referirea la sau direcţionarea către nici unul (una) din următoarele:

 • materiale sau conţinut informaţional care încalcă drepturile de autor, drepturile asupra mărcilor precum şi orice alt drept de proprietate intelectuală aparţinând unei terţe persoane;
 • nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu conţinut sexual sau obscen, fără respectarea condiţiilor legale în vigoare;
 • pornografie infantilă;
 • amenintări, abuz, hărţuire, declaraţii calomnioase;
 • orice imagine sau text menit să încurajeze xenofobia;

Următoarele activităţi sunt interzise:

 • folosirea serviciilor Servereasy în vederea creării sau transmiterii de viruşi informatici, worms, flooding, mail bombing ori angajarea în atacuri de tip denial of service;
 • utilizarea de scripturi pentru proxy sau IRC, sau de tipul FormMail, PhpShell sau altele similare, inclusiv scripturi comerciale ce conţin găuri de securitate cunoscute, Chat room- uri; boţi IRC Egg Drpos, trackere torrent, s.a;
 • pe serverele de găzduire web sunt interzise scripturi precum: online chat, steam status, game tracker, hostbill, whmcs, Clientexec, blesta;
 • colectarea de informaţii personale pentru utilizarea acestora în scopuri ilegale;
 • accesul neatorizat la date, sisteme sau reţele (phishing, spoofing, proxy, hacking, sniffing, etc), incluzând orice încercare de a proba, scana sau testa vulnerabilitatea sistemului ori a reţelei sau de a creea breşe de securitate fără autorizarea proprietarului reţelei sau sistemului;
 • orice intervenţie asupra serviciului furnizat către un user, asupra unui server ori reţele precum: mail bombing, flooding, acţiuni deliberate de supraaglomerare a sistemului;
 • falsificarea pachetelor TCP-IP sau oricărei părţi a header-ului unui email;

Orice script care presupune un potenţial risc de securitate sau poate afecta performanţa serverelor ori securitatea Reţelei va fi în mod automat închis sau îndepărtat, fără notificare prealabilă.

În temeiul dispoziţiilor Legii comerţului electronic nr.365/2002, cu modificările ulterioare, Servereasy SRL va acţiona rapid în vederea eliminării sau blocării accesului la orice activitate sau informaţie care, prin natura sa, poate vătăma drepturile unui terţ.

Utilizarea resurselor

Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmari consumul de resurse de pe server. Daca un cont utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse de pe server vom contacta clientul respectiv pentru a discuta in aceasta privinta.

In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila, pentru a mentine buna functionare a serverului, in termen de 24 de ore de la trimiterea notificarilor de consum.

Clientii pot sa solicite imbunatatirea pachetului sau marirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului.

Responsabilități

Clientul are responsabilitatea de a actualiza informațiile de contact și datele de facturare menționate în contul său. Servereasy SRL nu are nicio responsabilitate pentru daune intervenite ca urmare a neefectuării de către Client a actualizărilor necesare. Clientul este responsabil pentru menținerea condițiilor de securitate a numelui de utilizator, parolelor și a altor informații sensibile. Dacă există orice dubiu în acest sens, Clientul trebuie să modifice sau să solicite modificarea datelor de autentificare folosind formularul de resetare parolă ce se regăsește la adresa web: https://billing.servereasy.ro/index.php?rp=/password/reset sau contactând echipa de asistență.

Servereasy SRL nu va fi responsabilă pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporară a serverelor, oricare ar fi motivul care cauzează acest lucru. Această prevedere include și daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor.

Forța majoră

Nici una din părți nu va fi răspunzatoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră, în conformitate cu legislația în vigoare.

Legea aplicabilă – jurisdicția Contractul este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Servereasy SRL și Client se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Ilfov/Bucuresti.

Drepturi de proprietate intelectuală

Toate materialele integrate în acest site sunt proprietatea intelectuală a Servereasy SRL. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reprodu

Dispoziții finale

Pe lângă Termenii și Condițiile afișate mai sus, Servereasy SRL, în funcție de serviciul achiziționat de Client, poate încheia și contracte suplimentare de furnizare a serviciilor, caz în care între părți vor fi valabile condițiile astfel stabilite. Astfel, Termenii și Condițiile reprezintă un contract cadru general care poate fi ulterior modificat prin acordul părtilor prin semnarea unor contracte ori anexe suplimentare.

Servereasy SRL își rezervă dreptul de a-și modifica politica și condițiile de utilizare a serviciilor fără o notificare prealabilă.